Gazpacho
Španělská studená polévka (nejčastěji se s ní lze setkat v Andalusii) z rajčat, česneku, okurek a bílého chleba. Očištěná zelenina se rozmixuje s chlebovou střídkou, smíchá s olivovým olejem a vinným octem (nejlépe octem ze sherry) a nechá vychladit. Mohou se přidat ještě paprikové lusky a vejce uvařené natvrdo. Nezaměňovat s pokrmem zvaným Gazpachos Manchegos.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.