Gazpachos manchegos

Španělské tradiční jídlo z kraje Mancha, které se podobá guláši. Je to prostě ragú, které obsahuje králičí nebo zaječí maso, maso koroptví, česnek, cibuli, paprikové lusky a rajčata. Někdy se přidávají také hlemýždi nebo hříbky. Ragú se podává velmi originálně: talíř se nejprve vyloží tenkou plackou z nudlového těsta, opečenou nasucho na plotně. Teprve do této placky se nalije ragú. Nezaměňovat s gazpachem (viz Gazpacho).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.