Gemmifera
Latinský název pro varietu rostliny Brassica oleracea, která se česky jmenuje kapusta růžičková. Patří mezi brukvovité (podobně jako květák, zelí, kedluben, brokolice apod.). Dále Růžičková kapusta byla vyšlechtěna v Belgii, proto se jí anglicky říká Brussels sprouts, francouzsky Chou de Bruxelles, německy Rosenkohl (Brüsseler Kohl), italsky Cavolo di Bruxelles, španělsky Col de Bruselas. Používá se hlavně do polévek, vařená se přidává do příloh, vhodná je i dušených pokrmů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.