Genoise

Lehká piškotová hmota, z níž se připravují moučníky. Podobnému polotovaru se říká Wiener Masse. Do této hmoty se přidává kandované ovoce, mandle a aromatické ingredience, potom se plní krémem nebo marmeládou. Název je odvozen od francouzského výrazu „po janovsku“. Pod názvem „? la génoise“ se na jídelních lístcích objevuje také příloha z kapřího mlíčí, krabího masa a žampionů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.