Georgette
Francouzská specialita, vejce vařené natvrdo a plněné jemným hustým ragú z krabího masa. Podává se s vařenými brambory. Nazváno podle Sardouovy hry, která měla premiéru v Paříži v roce 1885. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také smetanová hustá polévka z karotky a rajčat nebo palačinky polité rumem, nadívané ananasem, meruňkovou marmeládou a cukrem a nakonec flambované.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.