Gnocchi

Italské tradiční a velmi populární knedlíčky – noky. Připravují se buď z brambor, nebo z krupičné mouky. Někdy se používá i jiná mouka. Do těsta se přidává většinou mléko, vaječné žloutky, sýr a máslo. Koření se muškátovým oříškem a pepřem. Typické pro italské gnocchi je, že mají otisk vidličky. Gnocchi se podávají nejčastěji polité rajčatovou nebo sýrovou omáčkou, připravují se i s dušeným špenátem nebo jinou zeleninou. Na trhu jsou pod stejným názvem i italské těstoviny, většinou ve tvaru kulatých lodiček.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.