Gobius cobitis

Latinský název pro mořskou rybu, která se česky jmenuje hlaváč velký. Jiné latinské názvy: Gobius niger (černý), exanthematicus (mimořádný). Tato ryba dorůstá délky 20–25 cm. Na trhu je její maso ceněno středně. Anglicky Goby, francouzsky Gobie cephalote (Gobie ? grosse t?te), německy Grosse Meer Grundel (Riesengrundel), italsky Testone (Ghiozzo), španělsky Gobi (Gobio), chorvatsky Glavoc pločar (Fortunaš, Gulj, Ugvat). Nejčastější úpravou je grilování.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.