Gratin dauphinois

Oblíbená tradiční francouzská specialita „dauphinské zapékané brambory“. Oblast Dauphiné je proslavená svými gratiny (připravují se kromě brambor i z prosa, cuket nebo z račích ocásků). Bramborový gratin patří mezi klasiku: v zapékací míse vytřené česnekem a máslem se rozhodí kolečka brambor a zalijí se mlékem, v němž je rozšlehaná smetana a vejce. Nahoru se dají kousky másla a vše se zapeče v troubě asi 90 minut.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.