GrenadirmarŠ

Chorvatský název pro jídlo, jemuž se v Čechách říká grenadýrmarš neboli flíčky s bramborami. Pokrm pochází zřejmě z dob rakousko-uherské monarchie. Chorvati mají samozřejmě i svůj název: Krpice s krumpirom. V kastrolu na sádle se opečou uvařené flíčky a plátky vařených brambor. Jako příloha se podává hlávkový salát. Tento pokrm se objevuje v Rakousku i Německu, ve směsi může být i slanina nebo uzeniny, případně knedlíky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.