Haggis

Skotská tradiční specialita, vyráběná ze skopového masa. Má podobu tlačenky, nadívá se do žaludků. Hlavní složkou jsou pomletá játra, plíce a srdce (také tuk z ledvinek), někdy se přidává i jehněčí maso z žebírek nebo boku, doplňkem jsou vždy vločky a cibule. Haggis se vaří poměrně dlouho. O kultovní povaze tohoto národního pokrmu svědčí báseň, kterou na počest haggisu napsal skotský národní básník Robert Burns (1759–1796) a kterou zná téměř každý Skot.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.