HalaszlÉ

Maďarská tradiční polévka z ryb. Nejméně tři druhy vykuchaných ryb (hlavně candát, obvykle i kapr, vhodný je také cejn, úhoř, lín nebo štika) se zbaví hlav, ploutví, ocásků a páteřní kosti. Pak se ryby nakrájejí na menší kousky, omyjí a osuší. Několik hodin se nechají marinovat v soli. Na tuku se opraží mletá paprika, zalije se vodou, přidá se nakrájená cibule a další koření, a vše se chvíli vaří. Potom se vývar přecedí na kousky rybího masa a vaří se asi půl hodiny. Polévka se nemíchá, jen občas je nutné potřást kastrolem. Podává se s chlebem nebo pečivem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.