Hamilton

Mezinárodní způsob úpravy mořských ryb. Ryby se dusí v zelené bylinkové omáčce se zelenými olivami a proužky sardelových filátek. Nazváno podle milenky britského admirála Nelsona (1765–1815). Na jídelních lístcích můžete najít pod stejným názvem také omáčku z jalovcového želé, křenu, třešní a bílého vína, ochucenou paprikou, hořčicí a worchesterskou omáčkou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.