Havanna

Mezinárodní výraz pro přílohu z žampionů, paprikových lusků, smažených rajčat a cibule. Pod stejným názvem najdete na jídelních lístcích také salát z ocásků mořských raků, chřestových špiček a lístků hlávkového salátu – to vše přelito majonézou smíchanou s okurkovým pyré. Tyto pokrmy nemají ráz kubánské kuchyně, jejich pojmenování je zřejmě náhodné. Kubánské pokrmy mají většinou název Habana.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.