Henriette

Mezinárodní název pro salát z mrkve, růžičkové kapusty, bílých fazolí, šalotky a lanýžů. Zálivkou je olivový olej a ocet, důležitá je přítomnost estragonu. Pod tímto názvem se na jídelních lístcích objevuje také polévka z volské oháňky, kuřecího masa, mrkve, zelí, pórku, celeru, vařených vajec, italských těstovin a strouhaného parmezánu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.