Hochepot

Francouzský a vlámský tradiční pokrm z oblasti Flander. Ve velkém kastrolu se opečou na sádle čtyři druhy masa: hovězí (zadní), vepřové (hlava nebo nožka), skopové a telecí (obě z plece). Hovězího má být stejné množství jako všech ostatních mas dohromady. Přidá se mrkev, vodnice, pórek, kapusta a cibule, okoření se a zalije vodou. Vaří se dvě hodiny na mírném ohni. Pak se přidá kousek klobásy a uzeného vepřového bůčku. Vaří se další hodinu. Podává se v hlubokém talíři, vždy pár kousků od každého masa se zalije hustou kalnou polévkou. V Holandsku pod názvem Hutspot. Podobné je skotské jídlo Hotch Potch (Hodge-Podge).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.