Horapa

Thajský výraz pro zvláštní druh bazalky, které se říká také Holy basil nebo Sweet basil. Thajsky také Bai horapa, hindsky Babuitulsi, laosky Phak itu lao, malajsky Selaseh, indonésky Kemangi. Lidově „červená bazalka“. Tato rostlina nemá zvláštní latinský název, jmenuje se stejně jako bazalka evropská. Jde o rostlinu načervenalé barvy, výrazné vůně a nasládlé ostré chuti, která se používá především v indonéské kuchyni.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.