Howtowdie
Skotská specialita, plněné kuře. Do mléka se naláme střídka bílého chleba, přidá se nadrobno nasekaná cibule a petrželka, osolí se a opepří. Pak se touto hmotou naplní vykuchané kuře. Zašije se otvor. Na másle v pekáči se kuře zprudka osmahne ze všech stran spolu s celými cibulkami, potom se nechá asi hodinu péct při 200 stupních Celsia. Podlévá se teplým kuřecím vývarem. Mezitím se uvaří listy špenátu. Kuřecí játra se nakrájejí na kousíčky a opečou se v pánvi na másle. Kuře a cibulky se pak z pekáče vyjmou, do šťávy se vlije smetana, přidá se špenát, sůl, pepř, hřebíček a muškátový oříšek. Omáčka se chvíli povaří, pak se kuře vrátí do pekáče a nechá se pod pokličkou prohřát.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.