Hunyadi tÖltÖt

Maďarská tradiční specialita, plněná roláda. Tence rozklepaná hovězí roštěnka se naplní směsí (jsou to šlehané žloutky, sníh z ušlehaných bílků, jemně nakrájená šunka a krátce povařené těstoviny). Vznikne roláda, která se v máslem vymazaném pekáči zapéká spolu s cibulí, paprikami a rajčaty. Nakonec se přidá smetana a vše se ještě chvíli dusí. Nazváno podle maďarského místodržitele (1385–1456).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.