Hussarde

Mezinárodní název pro přílohu, která se skládá ze žampionů plněných špenátovým pyré a rajčat plněných cibulovým pyré. Pod stejným názvem se však na jídelních lístcích objevují také jídla „po husarsku“: jde vesměs o hovězí pečeni s lilky, bramborami a křenem. Stejně se jmenuje také „španělská“ omáčka z šalotek, cibule, petrželky, křenu a jemně nakrájené šunky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.