Innereien

Německý výraz pro vnitřnosti. Do této skupiny surovin patří hlavně plíce (Lunge), srdce (Herz), ledvinky (Nieren), slezina (Milz), žaludek (Magen, Pansen), brzlík (Bries), játra (Leber) a dršťky (Kutteln), ale také mozeček (Hirn), pohrudnicová blána (Netz), střeva (Darm), jazyk (Zunge), morek (Mark), nožičky (Füsse), křidélka (Geflügelklein), hlava (Kopf), uši (Ohren), ocas (Schwanz) a čumáček (Schnauze). Anglicky viz Entrails, francouzsky viz Entrailles, italsky viz Frattaglie, španělsky viz Entraňas.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.