Israel

Mezinárodní označení izraelského stylu vaření. Izraelská kuchyně má tradici starou 3000 let, za jejího zakladatele je považován král Šalomoun (asi 960–asi 935 př. n. l.). Tato kuchyně není jen směsicí židovské a arabské kuchyně, jak by se mohlo na první pohled zdát. Židovská kuchyně tvoří sice základ, má však v sobě prvky sefardské (tedy vlastně španělské), ale také prvky aškenazyovské (tedy vlastně ruské). Na druhé straně arabská kuchyně vnesla do Izraele celou škálu kulinářských vlivů od afrických (Maroko) přes balkánské (Řecko a Turecko) až po perské (dokonce i indické).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.