Jajca po ruski

Ruská specialita, ruská vejce. Vejce uvařená natvrdo se rozkrojí podélně na dvě poloviny. Žloutky se rozetřou spolu s majonézou, hořčicí, nakládanými okurkami, jemně nasekanou cibulí a kapary. Touto směsí se vyplní důlky ve vejcích. Ozdobí se proužkem červeného paprikového lusku. V Evropě byl tento recept poněkud upraven – Velmi podobný je recept z Minska: kromě majonézy je ve hmotě ještě kopr, mletá paprika, strouhaný sýr a strouhanka. Vejce se pokladou sardelovými filátky a polijí zakysanou smetanou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.