Judic

Mezinárodní název pro přílohu ze smaženého hlávkového salátu, plněných rajčat, brambor, lanýžů, bylinek, kohoutích hřebínků a ledvinek. Nazváno podle slavné francouzské operetní herečky a zpěvačky Anny Damiens zvané Dame Judic (konec 19. století). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také slepičí krémová polévka s nudličkami hlávkového salátu nebo salát z brambor, bílé vodnice, zelených fazolových lusků, růžičkové kapusty a mrkve.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.