Juniperus communis

Latinský název pro jalovec. Tato rostlina patří mezi cypřišovité. Roste volně v přírodě na celé severní polokouli. Plody jalovce jsou bobule zvané jalovčinky. Používají se mleté či celé k ochucování ginu, zvěřiny a vepřového masa. Němci přidávají jalovec do zavařenin a kysaného zelí. Také čerstvé větvičky jalovce se dají použít k ochucení pečených mas a ryb. Anglicky Juniper, francouzsky Groseille, německy Wacholder (Johannisbeere), italsky Ginepro, španělsky Enebro (Junípero).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.