Kamaboko
"Japonská specialita, rybí párky. Střeva jsou naplněna směsí mletého rybího masa, kukuřičné nebo rýžové mouky, rýžového vína a koření. Párky mají růžovofialovou až zelenou barvu. Nakrájené se používají do polévek. Pod stejným názvem se však objevuje další japonská specialita, mimo Japonsko nazývaná nejčastěji jako ""rybí sýr"". Je to v podstatě totéž jako rybí párky, nádivka však není plněna do tenkých střev, nýbrž je formována do velkých šišek a obalena nafialovělou želatinovou slupkou. Má mírně gumový charakter."
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.