Katzenhochzeit

Německá specialita, v překladu „kočičí svatba“. Vepřové maso se vaří s bílými fazolemi, kroupami, žampiony a cibulí, nakonec se jídlo na talíři posype strouhaným sýrem. Zajímavé je, že mnoho Němců považuje toto jídlo za tradiční český pokrm. V oblastech u německých a rakouských hranic (zvláště v okolí Českých Budějovic) se sice vyskytuje jídlo nazývané „kočičák“, jde však o něco jiného, totiž o směs chlupatých knedlíků, zelí a uzeného masa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.