Kavkazskaja salata

Ruská (kavkazská) specialita, „pečený salát“. Nadrobno nakrájené lilky (baklažány), cukety, rajčata a paprikové lusky se vloží do pekáče spolu s rozmačkaným česnekem a strouhaným sýrem. Vše se polije olejem, promíchá, osolí, posype moukou a upeče v peci. Potom se pokrm posype jemně pokrájeným čerstvým koprem, polije citronovou šťávou a nechá vychladit tak, aby byl ledově studený. Podává se k vínu za horkých večerů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.