Kidney pudding

Anglický tradiční pokrm, „ledvinkový pudink“. Tento pokrm nemá ovšem nic společného s pudinkem, jak ho známe u nás. Je to vlastně dušené maso v těstovém obalu. Těsto se dělá z mouky, vody a hovězího loje, opepří se a osolí, nechá se odpočinout a potom se z něho vyválí placka. Vysoká forma (podobná bábovkové) se vyloží těstovou plackou, dovnitř se dá směs masa (hovězí svíčkové a telecích ledvinek), šalotky, portského vína, hovězího vývaru a worcesterské omáčky. Těstem se vše dobře utěsní. Vaří se ve vodní lázni 3–4 hodiny. Na jídelních lístcích se tento pokrm objevuje také pod názvem Steak and Kidney Pudding.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.