Kioftedes

Anglický výraz pro řecké karbanátky. Psáno také Keuftes. V němčině se používá slovo Kjufteta. Stejně nazývají toto jídlo i slovanské jazyky na Balkáně. Objevují se také názvy Köfte, Keftedes, Kofta a Kufta. Jde vždy o podlouhlé nebo kulaté karbanátky z mletého masa (nejčastěji jehněčího a hovězího), smažené na oleji. Koření se česnekem, kmínem a mátou, součástí je také cibule. Velmi podobné jsou indické Kófty.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.