KolozsvÁri rakott kÁposza

Maďarská specialita, v překladu „kološvárské zelí“. Do zapékací mísy vymaštěné sádlem se naskládá vrstva dušeného zelí, na ně vrstva vepřového perkeltu (kostky masa dušené na oleji, paprice a cibuli spolu s rajčetem a paprikovým luskem), potom natvrdo vařená, na kolečka krájená vejce, plátky klobásy, to vše se posype vařenou rýží a zalije kyselou smetanou. Nakonec přijde opět zelí, navrch se položí osolené a opepřené kotlety. Peče se dozlatova. Podobné je „sedmihradské zelí“ nebo „kološvárské zelné závitky“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.