Kugel

Židovské jídlo. Název vznikl z německého „kugel“ (koule). Je to vlastně nákyp, zapékaný pokrm. Dělá se před začátkem šábesu, aby vydržel teplý do sobotního oběda, podobně jako Šoulet, který je však dušený. Jemně nastrouhané syrové brambory se smíchají s rozkvedlaným žloutkem, nastrouhanou cibulí a rozdrobeným macesem, osolí se, opepří a nakonec se vmíchá sníh z bílků. Směs se vloží do vymaštěné zapékací mísy a peče do křupava.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.