Lactuca sativa
Latinský název pro zeleninu, která se česky jmenuje salát (hlávkový, ledový, listový, římský). Tato rostlina má mnoho variet a odrůd, některé byly vypěstovány a vyšlechtěny ke konkrétnímu kulinářskému účelu. Anglicky Lettuce, francouzsky Laitue (Chou pommé, Sucrine, Feuille de chéne, Frisée, Rougette, Romaine), německy Kopfsalat (Staudensalat, Eichblatt, Krause Endivie, Römischer Salat), italsky Insalata lattuga (Lollo). Hodně podobná je populární odrůda Batavia.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.