Lapin
Francouzský výraz pro králíka. Mladým králíkům se říká Lapereau. Anglicky Rabbit, německy Kanninchen, italsky Coniglio, španělsky Conejo (Conill), portugalsky Coelho. Vykuchaný králík se musí asi pět dní nechat odležet v chladu, aby maso vyzrálo a změklo. Velice oblíbenou kuchyňskou surovinou je králičí maso ve Francii a Itálii (viz dále). Je třeba znát rozdíl mezi domácím (chovaným) králíkem a králíkem divokým. Maso divokého králíka je tužší, musí se nechat déle odležet, případně marinovat. V některých jazycích existují shodné názvy pro králíka a zajíce –
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.