Lapin-paquets

Francouzské tradiční jídlo, „králičí balíčky“. Kousky králíka se osolí, opepří, okoření troškou tymiánu a majoránkou nebo rozmarýnem. Každý kousek se zabalí do plátků slaniny nebo vepřového bůčku. Vzniklý balíček se ováže nití. Do zapékací mísy se rozloží balíčky na hrubá kolečka cibule, mezi balíčky se položí čtvrtky rajčat. Pokropený olejem se pokrm dá do horké trouby zapéct. Balíčky se polévají vypečenou šťávou a pečou se, dokud nezhnědnou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.