Lepidium sativum

Latinský název pro koření, jež se česky jmenuje řeřicha setá. Lidově též žeřucha, režucha, žeřicha. Patří mezi brukvovité, podobně jako ředkev, křen, zelí apod. Anglicky Cress (Watercress), francouzsky Cresson, německy Kresse (Gartenkresse, Brunnenkresse), italsky Lepidia, španělsky Berro (Mastuerzo), portugalsky Agriao. Chuť řeřichy je mírně ředkvičková, ostrá a svěží. Řeřicha se používá do salátů, tvarohu, do vaječných jídel a do pomazánek. Nelze ji vařit, jen čerstvou nakrájet a vmíchat do hotového pokrmu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.