Limousine

Mezinárodní název pro přílohu z červeného zelí vařeného v hovězím vývaru a octu s vepřovým sádlem a cukrem. Dále se do zelí přidávají jablka a kaštany. Nazváno podle oblasti v západní Francii. Pod stejným názvem se však na jídelních lístcích objevuje také speciální úprava drůbeže, kdy se kuřata nebo kachny nadívají plátky salámu a žampionů. Zajímavá je také Limousinská omeleta, do níž se balí brambůrky osmažené se šunkou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.