Litchi chinensis

Latinský název pro exotické ovoce, kterému se česky říká ličí. Anglicky Lychee (Lichee), francouzsky Litchi, německy Litschi. Jsou to malé oválné plody s růžovohnědou hrbolatou (trnitou) slupkou. Jedí se většinou čerstvé, syrové. Používají se také hojně v kuchyni, především čínské a indické. Dělá se z nich také sirup nebo se zavařují. Mají oříškovo-rozinkovou chuť. Existuje také „vlasatá“ varianta zvaná Rambutan –
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.