Lorette

Francouzská příloha, krokety z mletého drůbežího masa a plátků černých lanýžů. Do kroket se přidávají ještě chřestové špičky nebo čerstvý zelený hrášek. Nazváno podle pařížské čtvrti, v níž žily kdysi prostitutky. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také slepičí polévka s bramborovými knedlíčky nebo salát z polníčku, celeru, červené řepy, oleje a octa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.