Louisiana

Americká specialita, drůbež plněná kukuřičným pyré smíchaným s proužky zelených paprikových lusků. Podává se s noky z kukuřičné mouky, rýží nebo sladkými bramborami. Někdy jsou jako příloha ještě opékané banány. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také salát z banánů, krvavých pomerančů a rajčat. Existuje ve dvou verzích, slané i sladké. Sladká verze obsahuje šlehačku.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.