Lucullus

Obvyklé označení pokrmů obsahujících vzácné suroviny (husí játra, artyčoky, lanýže, kohoutí hřebínky apod.). Objeví-li se tedy na jídelním lístku např. „kuře Lucullus“, měla by být při jeho přípravě použita některá z uvedených surovin. Název byl inspirován vzpomínkou na legendárního římského vládce a velkého labužníka (117–57 př. n. l.). Pod stejným názvem se však na jídelních lístcích objevuje také křepelčí polévka s jemnými knedlíčky a černými lanýži.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.