Maces

Typický židovský tradiční pokrm. Nekynutý tenký křehký chléb v podobě placky. Je upečený z celozrnné pšeničné mouky a vody. Tento speciální židovský chléb připomíná známý Knäckebrot. Macesy se jedí místo běžného kynutého chleba po dobu židovského svátku „pesach“ v období Velikonoc, používají se však i jindy: rozdrobené macesy jsou součástí mnoha židovských pokrmů, například po smíchání s vejci se z takto vzniklé hmoty smaží macesové placky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.