Malpighia punicifolia

Latinský název pro keř, jehož plodům se ve světě nejčastěji říká „portorické třešně“ (Portorico cherry), „antilské třešně“ (Antillean cherry) nebo Ačerola. Je to peckovité ovoce podobné třešním a do Evropy přišlo ze Střední Ameriky. Německy Antillen Kirsche, španělsky Acerola, portugalsky Acer. Plody mají oranžovou až jasně červenou barvu, chuť velmi kyselou. Zralé plody jsou měkké a mají vysoký obsah vitaminu C (až 2500 mg na 100 g). V tomto směru prý ačerola absolutně vede v ovocném žebříčku. Plody se jí syrové nebo se zpracovávají na marmelády či nápoje.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.