Marie-louise
Mezinárodní název pro přílohu z artyčoků (plněných žampionovým a cibulovým pyré), taštiček (plněných pyré z hrášku, vařené karotky a bílé vodnice) a malých brambůrků. Podává se obvykle s omáčkou Madeira. Nazváno podle Napoleonovy druhé manželky (1791–1847). Pod stejným názvem se však na jídelních lístcích objevuje také drůbeží krémová polévka s makarony.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.