Marini?re

Francouzský výraz pro označení způsobu úpravy pokrmů „po námořnicku“. Jde vesměs o pokrmy z ryb a mořských plodů, dušené v bílém víně s bylinkami. Důležitou součástí těchto receptů je cibule nebo šalotka. Zjednodušeně řečeno „? la marini?re“ je vše, co je v konečné fázi vařeno nebo dušeno na bílém víně se šalotkou. Mohou to být například také játra, jazyk nebo zelenina.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.