MatevŽ

Slovinské jídlo, uzená žebírka s kaší. Žebírka se vaří společně s fazolemi. Zvlášť se vaří brambory. Uvařená žebírka se vyjmou, vykostí a nakrájejí. Fazole a brambory se smíchají a rozšťouchají na hustou kaši. Do kaše se přidá osmažená cibule s česnekem. Potom se kaše obloží masem z žebírek a podává se s kyselým zelím. Podobně se připravuje Mavta.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.