MavŽeljni

Slovinský tradiční pokrm, jehož základem je vepřová hlava. Hlava se vaří (i s mozkem), potom se vykostí a čisté (na kousky nakrájené) maso včetně mozku se zamíchá do směsi osmažené cibule, másla, česneku a petrželové nati. Zahustí se střídkou bílého chleba a vařenými jáhly. Koření se pepřem a novým kořením. Hustá hmota se vymíchá do hladka a zabalí do závitků (lze použít pohrudnici nebo předstěru). Závitky se naskládají do pekáče a zapečou. Podává se s kyselým zelím.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.