MÉli mÉlo

Korsická specialita, rybí salát. Zvláštností toho salátu je, že se připravuje z kousků opečeného (osmaženého) rybího masa bez kostí, avšak s kůží. Ryb má být několik druhů. Ty nejmenší rybky (sardinky apod.) se osmaží sice vykuchané, ale i s kostmi. Vše se smíchá s olivovým olejem a citronovou šťávou. Někdy se můžete s tímto salátem setkat také ve variantě s bramborovou kaší a mletými paprikovými lusky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.