Mentha piperita

Koření, česky zvané máta peprná. Sametově chlupaté listy se používají čerstvé i sušené, především do salátů – kvůli aromatické vůni. Často se přidávají k cukrovinkám, do osvěžujících nápojů, likérů, marinád a dipů. Používají se také při přípravě jehněčího masa. Anglicky Mint (Spearmint), francouzsky Menthe, německy Minze (Pfefferminze), italsky Menta, španělsky Hierbabuena.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.