Mesclun

Na jídelních lístcích se tak většinou označuje jihofrancouzský míchaný salát z hlávkového salátu, ledového salátu, římského salátu, endivie, kerblíku, řeřichy, pampelišek, portuláku, rokety a dalších druhů hvězdnicovitých rostlin. Přidává se ještě cibule, česnek, šalotka, olivový olej a vinný ocet. Pod stejným názvem se však v tržnicích na jihu Francie objevuje speciální provensálská listová zelenina, údajně divoce rostoucí, vzhledově něco mezi pampeliškovými listy a roketou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.