Mireille

Příloha z opečených brambor, artyčoků a lanýžů, někdy se přidává ještě hustá rajčatová omáčka. Nazváno podle Gounodovy opery, která měla v Paříži premiéru v roce 1864. Pod stejným názvem se však na jídelních lístcích objevuje také slepičí polévka s taštičkami plněnými mletým kuřecím masem. Přidává se rajčatové pyré a koření se šafránem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.